Boerenlandwandeling op 16 oktober 2022

21 september 2022 -

Vorig jaar organiseerden we voor de eerste keer een boerenlandwandeling. En dat was een groot succes! Dus dit jaar organiseren we de tweede editie en wel op zondag 16 oktober 2022. We wandelen over paden en weggetjes waar je normaal gesproken niet kunt komen, dus een unieke, prachtige route door de polder langs onder andere Busch en Dam en over het privéterrein van twee melkveehouderijen. Ook dit jaar stellen deze melkveehouders hun bedrijven open voor bezichtiging. 

We wandelen over verharde wegen en natuurpaden dus stevige schoenen zijn aan te bevelen. 

Voor de jeugd is er dit jaar een tocht van 6 km uitgezet. Op deze tocht komen zij slechts langs één melkveehouderij waar zij wel in de stallen mogen kijken. Kortom een educatieve tocht! 

De meer geoefende wandelaar loopt 12 km en gaat langs beide bedrijven. 

De wandelaars kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur in het clubhuis van IJsclub Kees Jongert aan de Adelaertlaan 5 in Heemskerk. De controleposten sluiten om 14.00 uur en het clubhuis is open tot 16.00 uur, waar men onder het genot van een drankje kan nagenieten van de tocht. Deelnemen aan de wandeling kost 4 euro per persoon. 

Ook dit jaar hopen we er een groot succes van te maken. Kent u nog een wandelgroepje? Informeer hen dan over deze tocht. Ook leuk voor ouders met kinderen of grootouders met kleinkinderen.

Voor informatie: Matthy van Klaveren, telefoonnummer 06-10818558.

Lees al het nieuws

Website door Teuniz.nl