Jeugd-/schoolschaatsen

Je kan je niet meer aanmelden voor de lessen vanaf oktober 2020. De lessen zitten vol.

IJsclub Kees Jongert biedt kinderen uit Beverwijk, Heemkerk en Wijk aan Zee de mogelijkheid om te leren schaatsen en zo een mooie traditie in stand te houden. In 10 lessen van 1 uur op zaterdagmorgen leer je hoe je vooruit komt op het gladde ijs, schaatsen zonder te vallen, snelheid maken, remmen en natuurlijk nog veel meer! Ook spelletjes ontbreken niet in de lessen. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van de groepen 4 t/m 8 van de basisscholen.

De ijsclub begon in 1974 met de eerste schaatslessen voor de jeugd.

De opzet van de schaatslessen is om de kinderen op een leuke en speelse manier te leren schaatsen in verschillende groepen met diverse niveau’s. Zo kunnen de kinderen na een of meerdere seizoenen goed schaatsen. Op de dagen dat er natuurijs ligt, kunnen zij al schaatsen op onze eigen baan en misschien zelfs wel een toertochtje rijden.

Daarna kunnen ze ook nog gericht gaan trainen en deelnemen aan officiële wedstrijden. Wie weet schuilt er wel een nieuwe Sven Kramer of Ireen Wust tussen.

Maar het allerbelangrijkste is dat de kinderen plezier in het schaatsen hebben en enthousiast zijn. Daar willen wij ze heel graag bij helpen.

Algemene informatie:

• Het jeugdschaatsen is bedoeld voor kinderen uit de groepen 4 t/m 8 van de basisscholen in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee.
  • Eerste les in 2020 is op zaterdag 26 september.
  • 10 Lessen met als afsluiting een wedstrijd over 100 meter.
  • Lestijd van alle lessen is van 9.25 uur tot 10.25 uur.
  • Ouders brengen zelf de kinderen en helpen ze met het aan- en uittrekken van de schaatsen.
  • Kom daarom op tijd naar de ijsbaan.
  • De kinderen krijgen een officieel KNSB schaatsdiploma.

Voor wat betreft de schaatsen bevelen wij een Combinoor aan. Bekende merken zijn Viking of Zandstra. Wij raden  kunstschaatsen en Easygliders nadrukkelijk af omdat de kinderen hier niet goed op leren schaatsen.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier jeugdschaatsen.

Na het 1e jaar hopen wij natuurlijk dat kinderen het volgend jaar weer doorgaan of zich aanmelden bij de trainingsgroep op maandagavond. Klik hier voor de trainingstijden.
Wij zullen dit zeker stimuleren, want de jeugd is onze toekomst.
Wie weet tot ziens op de IJsbaan!

Website door Teuniz.nl