Jeugdschaatsen/-skeeleren

Jeugdschaatsen/-skeeleren voor basisschool leerlingen groep 5 t/m 8

IJsclub Kees Jongert biedt kinderen uit Beverwijk, Heemkerk en Wijk aan Zee de mogelijkheid om te leren schaatsen en zo een mooie traditie in stand te houden. In tien lessen leer je:

  • hoe je vooruit komt op het gladde ijs,
  • schaatsen zonder te vallen,
  • snelheid maken,
  • remmen en natuurlijk nog veel meer!

Ook spelletjes ontbreken niet in de lessen. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen. De lessen worden gegeven op zaterdagochtend van 9.25 uur tot 10.25 uur op de ijsbaan in Haarlem,

De ijsclub begon in 1974 met schaatslessen voor de jeugd.

Het doel van de schaatslessen is om de kinderen op een leuke en speelse manier te leren schaatsen. Dit gebeurt in meerdere groepen met verschillende niveaus. De kinderen kunnen na een of meerdere seizoenen goed schaatsen. Op de dagen dat er natuurijs ligt, kunnen zij al schaatsen op onze eigen baan en misschien zelfs wel een toertochtje rijden.

Daarna kunnen ze ook nog gericht gaan trainen en deelnemen aan officiële wedstrijden. Wie weet zit er wel een nieuwe Sven Kramer of Ireen Wüst tussen.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de kinderen enthousiast zijn en plezier in het schaatsen hebben. Daar helpen wij ze heel graag bij!

Informatie over data en prijs voor seizoen 2023 is nog niet bekend. Zodra dat bekend is, wordt dat hier vermeld. 

Voor wat betreft de schaatsen bevelen wij een Combinoor aan. Bekende merken zijn Viking of Zandstra. Wij raden kunstschaatsen en zogenoemde Easygliders nadrukkelijk af omdat de kinderen hier niet goed op leren schaatsen.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier jeugdschaatsen.

Na het eerste jaar hopen wij natuurlijk dat kinderen het daarop volgend jaar weer doorgaan, of dat zij zich aanmelden bij de trainingsgroep op maandagavond. Klik hier voor de trainingstijden.
Wij stimuleren dit zeker, want de jeugd is onze toekomst.
Wie weet tot ziens op de IJsbaan!


Website door Teuniz.nl