Clubkampioenen ijsclub Kees Jongert

10 april 2019 -

Op vrijdag 5 april zijn de clubkampioenen van het seizoen 2018-2019 bij IJsclub Kees Jongert gehuldigd. Diverse clubcertificaten werden uitgereikt en de winnaars van de Jos Niesten Trofee en de Henk Agterberg Bokaal zijn bekend gemaakt.

De clubkampioenen zijn: David Brouwer en Eveline Krom (pupillen), Jaap Zonneveld (junior B), Tristan Hagen (junior A), Luc Heine en Maartje Heine (neo senioren), Simon Wijte en Esther Pletting (senioren), Jos Niesten en Mieke Heine (masters).

Klik hier voor het volledige overzicht clubkampioenen 2018-2019

Jos Niesten reikte de Jos Niesten Trofee dit jaar uit aan Maartje Heine. Maartje Heine  kreeg deze prijs voor haar goede prestaties en inzet. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt als stimuleringsprijs en als beloning voor de goede inspanningen. Maartje Heine is lid van Kees Jongert sinds 2007. Zij volgt alle schaatstrainingen met grote regelmaat en heeft dit seizoen progressie gemaakt met name op het technische vlak, in snelheid en duurvermogen. Er zit nog meer in volgens de trainers, maar dan moet ze er zelf meer in gaan geloven. Zij stimuleert andere rijders om er voor te gaan en gaat zelf altijd de strijd aan. Zij traint in de winter op maandag, dinsdag en woensdag op het ijs en in de zomer neemt zij deel aan de conditietraining in de duinen en rijdt zij haar rondjes op de racefiets. Zij schaatst niet alleen zelf, zij is ook actief als begeleider bij het schoolschaatsen.

De Henk Agterberg Bokaal ging naar Simon Wijte. Deze prijs kun je niet winnen, maar moet je verdienen. De bokaal is bestemd voor iemand die zich op één of andere manier voor de club heeft onderscheiden. Simon is lid van ijsclub Kees Jongert sinds 1999 en begon op zijn 11e met schaatsen. Hij is actief bij de langebaanwedstrijden en af en toe op de marathon. Altijd inzetbaar op de ploegenachtervolging bij welk toernooi dan ook en doet mee aan diverse clubactiviteiten.

Hij geeft al heel wat jaren training bij de ijsclub waarbij hij het beste uit anderen probeert te halen. Naast het schaatsen is hij actief fietser bij BRC en hij is comitélid bij de Stichting Wielerronde Heemskerk. Voor een marathon (hardlopen) of de dubbel van Egmond draait hij zijn hand niet om.

  • Werd in 2002 voor het eerst clubkampioen bij de pupillen.
  • Reed in 2002 zijn eerste clubrecord op de 700 m bij de pupillen a/b
  • Bezit op dit moment nog 7 clubrecords, waaronder 1 bij de ploegenachtervolging.
  • Heeft al honderden wedstrijden gereden in Haarlem, Heerenveen maar ook in Hamar

Ben je benieuwd naar de foto’s van de prijsuitreiking? Bekijk ze hier.

 

 

Lees al het nieuws

Website door Teuniz.nl