Luc Heine en de Gruno Bokaal

9 december 2018 -

Op de eerste dag van de Gruno Bokaal reed Luc een goede 500m. Hij werd hiermee 11e. De tweede afstand, de 5000m, begon hij solide en het leek erop dat hij in de buurt van zijn pr kon komen. Na acht rondjes viel hij bijna, wist dit gelukkig nog op te vangen, maar het had veel kracht gekost. De rondetijden liepen daarna nèt teveel op om onder de 7 minuten te rijden. Hij moest genoegen nemen met een 20e plek. In het algemeen klassement stond hij na de eerste dag op de 18e plek. Een plek voor de laatste afstand, de 10km, leek verkeken. Hij moest op zondag een hele snelle 1500m rijden, wilde hij nog wat plaatsen stijgen in het eindklassement. 

De tweede dag bracht Luc niet waarop hij had gehoopt. Vanaf vrijdag was hij al wat snotterig en deze verkoudheid zat hem teveel dwars om een hele snelle 1500m te rijden. Met een tijd van 1.57.18 werd hij 21e. In het eindklassement eindigde Luc als 19e en dat was niet genoeg om de afsluitende 10km te mogen rijden. Nu herstellen en daarna weer trainen met het oog op de toekomst.

Lees al het nieuws

Website door Teuniz.nl