50 jaar Kees Jongert

De ijsbaan van Kees Jongert is gesloten

Vanwege de weersomstandigheden is de ijsbaan gesloten. Houd deze site goed in de gaten; als de ijsbaan open gaat wordt het hier bekend gemaakt.

IJsclub KEES JONGERT is opgericht op 10 mei 1964 en heeft circa 315 leden. Er kan worden geschaatst in wedstrijdverband of gewoon recreatief.

Naast het schaatsen wordt zowel in de winter- als in de zomermaanden voor het schaatsen specifieke conditietraining gegeven. Zomers vindt deze conditietraining plaats op maandagavond (jeugd), dinsdagochtend en op donderdagavond in het Heemskerkse duingebied. In de winter wordt er alleen op donderdagavond getraind in park Assumburg waar de natuurijsbaan van Kees Jongert ligt.

Ook verzorgt IJsclub Kees Jongert elke winter, in samenwerking met de afdeling Welzijn van de gemeente Heemskerk en de Schoolsportcommissie van de gemeente Beverwijk, een cursus schoolschaatsen. Deze cursus is voor basisschoolleerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 en wordt gegeven op zaterdagochtend in Haarlem. De cursus begint zodra de ijsbaan is geopend en duurt 10 weken. De lessen worden gegeven door instructeurs van Kees Jongert. Aan het einde van de cursus wordt er een examen afgelegd, waarna bij goed gevolg een KNSB diploma wordt uitgereikt.

Elke winter organiseert Kees Jongert de Kees Jongert Bokaal; een wedstrijd voor genodigden. Verder organiseert de ijsclub het hele jaar door activiteiten zoals fietstochten, mountainbiketochten en een prestatieloop over 10 km.

Wilt u donateur worden van deze club? Download hier een inschrijfformulier!

Laatste feitjes

Foto's KJ op het ijs 29-11-2014 on line

Uitslagen marathonkampioenschap 29-11-2014

Clubrecords seizoen 2014-2015 (update 2-12-2014)