Jeugd-/schoolschaatsen

IJsclub Kees Jongert biedt kinderen uit Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee de mogelijkheid om te leren schaatsen en zo een mooie traditie in stand te houden. In 10 lessen van 1 uur op zaterdagochtend leer je hoe je vooruit komt op het gladde ijs, schaatsen zonder te vallen, tussen en onder stokken door te schaatsen, pootje over, snelheid maken, remmen en natuurlijk nog veel meer! Schoolschaatsen is  voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

De traditie van het schoolschaatsen van IJsclub Kees Jongert gaat terug tot 1974.

De opzet van het schoolschaatsen is de kinderen op een leuke en speelse manier te leren schaatsen. Hierdoor kunnen zij na één of meerdere seizoenen goed leren glijden en afzetten. Op de dagen dat er natuurijs ligt kunnen zij dan al goed vooruit komen en misschien zelfs tochten maken.

Daarna kan je eventueel gericht gaan trainen en deelnemen aan officiële wedstrijden en wie weet wat daar nog uit volgt.

Wij vinden het leuk en belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor onze sport.

Wij organiseren het schoolschaatsen al vele jaren met plezier in samenwerking met de Baancommissie Haarlem van het gewest Noord-Holland Utrecht.

Algemene informatie:

• Schoolschaatsen is voor kinderen van 7 jaar – 12 jaar.
  • 10 lessen met afsluitend een wedstrijd over 100 m.
  • Aanvang eerste zaterdag van oktober tot half december op de kunstijsbaan in Haarlem.
  • Lestijd van 9.25 uur tot 10.25 uur.
  • Wij geven les in groepen verdeeld naar leeftijd en voor zover bekend naar vaardigheid. Er zijn twee begeleiders per groep beschikbaar.
  • Kinderen krijgen een officieel KNSB schaatsdiploma.
  • Afsluiting van de lessen met een wedstrijd over 100 m.
  • Diploma uitreiking en feestelijke afsluiting in Dansschool La Passe in Beverwijk.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier jeugdschaatsen.

Na het 1e jaar hopen wij natuurlijk dat kinderen het volgend jaar weer doorgaan of zich aanmelden bij de trainingsgroep op maandagavond. Klik hier voor de trainingstijden.
Wij zullen dit zeker stimuleren, want de jeugd is onze toekomst.
Wie weet tot ziens op de IJsbaan!

Website door Teuniz.nl